preloader

Beste klant,

Tijdens de zomervakantie zijn we gesloten vanaf zaterdag 13/07 tot en met maandag 5/08.
Voor dringende leveringen voor brandstof kan u ons bereiken op 055/42.42.42.

Met O-L-V Hemelvaart maken we de brug vanaf donderdag 15/08 tot en met maandag 19/08. 

Wij wensen iedereen alvast een zonnige en deugddoende vakantie toe!

 

MAZOUTLEVERINGEN – TANKCONTROLES:

Wij herinneren graag aan het feit dat er steeds een geldig keuringsattest van de brandstoftank aanwezig moet zijn bij de levering van de brandstof.
Voor alle info rond deze verplichting verwijzen wij u graag naar ons blogbericht (of www.vlaanderen.be) waar u alle info over de tankkeuring kan terugvinden.
Dank voor uw begrip,

**

Warme groeten,
Raoul BV

 

 

Raoul | Brandstoffen - Verwarming - Schoorsteentechniek | Lierde
Raoul | Brandstoffen - Kachels & Haarden - Schoorsteentechniek | Lierde

7 vragen over de “Green Deal Huishoudelijke verwarming”

Na het bericht en de ondertekening van de Green Deal heeft u als (toekomstige) gebruiker van een kachel misschien een aantal vragen. Daarom geven we u graag wat tips mee om van de “Green Deal” een succes te maken:

1. Is uw kachel nog wel van deze tijd?

De gemiddelde gebruiksduur van een smartphone is 1-2 jaar, die van een auto 4-6 jaar en die van een houtkachel minstens 20 jaar. Heel simpel: een kachel ouder dan 10 jaar is eigenlijk al aan vervanging toe net omdat de verbrandingstechniek zoveel beter is. Op uw kachel is een kenplaat aanwezig waarop u het bouwjaar van de kachel kan aflezen. Is uw kachel ouder dan 10 jaar, lees dan onze 7 tips voor het vervangen van uw oude kachel en vraag uw premie aan.


2. Mag u nog met hout verwarmen of komt er een verbod op houtkachels?

Uiteraard mag dat nog, zowel in een nieuwbouwwoning als in een bestaande woning zijn hout en pellets de enige hernieuwbare en lokale energiebron. De “Green Deal huishoudelijke houtverwarming” bevestigt het belang van hout als hernieuwbare energie. Ook Europa is hierin heel duidelijk: hout en pellets maken deel uit van de mix aan groene energie binnen Europa. Kachels ouder dan 10 jaar moeten uiteraard vervangen worden.

 

3. Moet ik een fijnstoffilter op mijn oude kachel installeren?

Het antwoord is heel eenvoudig: neen. Een fijnstoffilter op een kachel ouder dan 10 jaar zal wel wat fijn stof filteren, maar de uitstoot blijft toch hoog, net omdat u nog een oude kachel heeft. Het is veel efficiënter, eenvoudiger en comfortabeler om uw oude kachel te vervangen naar een nieuwe pelletkachel, combikachel of houtkachel.

 

4. Met welke kachel heb ik gegarandeerd het beste rendement en de laagste uitstoot?

De oudere kachels zijn de grootste vervuilers, dat is zeker. Sta je op het punt om een nieuwe kachel aan te kopen dan kies je best ook voor een kachel met een zo laag mogelijke uitstoot.

 

 

  • De houtkachel met manuele luchtregeling doet het goed omwille van de ingebouwde naverbranding. Een goede luchtregeling en het gebruik van droog hout of houtbriketten garanderen een lage uitstoot en een hoog rendement.
  • De zogenaamde slimme houtkachel met automatische luchtregeling doet het een stuk beter dan de houtkachel met manuele luchtregeling omdat de verbranding op ieder tijdstip optimaal wordt bijgestuurd dankzijde de microprocessor.
  • De pelletkachel garandeert de best mogelijke verbranding. Gecertificeerde pellets garanderen een kwaliteitsvolle brandstof en de regeling van de pelletkachel zorgt voor een optimale verbranding.

 

5. Komt er een premie voor het vervangen van oude houtkachel?

Één van de actiepunten van de “Green Deal” is het uitwerken van een vervangingsbeleid. Details zijn hierover nog niet bekend en de kans dat er een premie komt is klein.

6. Komt er een taks op houtkachels?

Momenteel is er van een taks geen sprake en er zijn ook geen plannen om zo’n systeem op poten te zetten. Een taks opleggen voor het gebruik van een hout of pellets als opwekking van groene warmte zou ook geen goed idee zijn voor het bereiken van onze doelstellingen hernieuwbare energie die ons door Europa worden opgelegd.

 

7. Waar kan ik terecht met vragen over de Green Deal?

De Green Deal is een initiatief van Joke Schauvlieghe en van Agoria-CIV.