preloader

MAZOUTLEVERINGEN – TANKCONTROLES:

Wij herinneren graag aan het feit dat er steeds een geldig keuringsattest van de brandstoftank aanwezig moet zijn bij de levering van de brandstof.
Voor alle info rond deze verplichting verwijzen wij u graag naar ons blogbericht (of www.vlaanderen.be) waar u alle info over de tankkeuring kan terugvinden.
Dank voor uw begrip,

**

Warme groeten,
Raoul BV

 

 

Raoul | Brandstoffen - Verwarming - Schoorsteentechniek | Lierde

kalfire-gashaarden: als eerste klaar voor een toekomst met waterstof

Hebben gashaarden nog toekomst? Het antwoord is duidelijk: JA.

Beginnen bij het begin…
Waterstof, wat is het eigenlijk?

Waterstof kan gewonnen worden uit water, door middel van een techniek die elektrolyse heet. Elektrolyse splitst het water in waterstof en zuurstof. Dat levert geen schadelijke uitstoot op, maar er is wel (veel) elektriciteit voor nodig. Als we er in slagen om die elektriciteit op een duurzame manier op te wekken, bijvoorbeeld met wind- of zonne-energie, hebben we dus een alternatief voor fossiele brandstoffen.

Naast het milieuvriendelijke aspect, is nog een belangrijk voordeel van waterstof dat de benodigde infrastructuur er al ligt. De afgelopen decennia werd immers een omvangrijk aardgasnet aangelegd. Mits enkele kleine aanpassingen aan de infrastructuur is het mogelijk om het snel waterstof te kunnen gebruiken voor de dagelijkse toepassingen (cv-ketels, kachels, koken). Komt de productie van waterstof op grote schaal eenmaal op gang, dan is het dus een koud kunstje om het in uw woning te krijgen.

Op vandaag wordt er in Europa al waterstof toegevoegd aan het gas. Zo worden sinds 2018 in Rotterdam de eerste huizen verwarmd uitsluitend met waterstof.

H2-ready!

Als producent van hoogwaardige haarden volgt Kalfire deze ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie op de voet. Zo zien we dat waterstof een steeds prominentere rol speelt in de energietransitie. In Europa mengen gasleveranciers al waterstof bij het gas. Dat is de toekomst. En voor die toekomst zijn zij als eerste gashaardenproducent nu al helemaal klaar. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de Kalfire-gashaarden, zonder aanpassingen, probleemloos branden op een mix van waterstof en gas. Hiermee zijn Kalfire gashaarden toekomstbestendig. Oftewel: H2-ready.

Duurzaam vuur

Bij Kalfire hebben ze een duidelijke missie: met duurzaam vuur willen zij mensen verbinden. Ze zijn dan ook gedreven om nieuwe vormen van energie grondig te onderzoeken. Daar investeren ze als bedrijf voortdurend in door deel te nemen aan internationale onderzoeken bij gerenommeerde Europese keuringsinstanties. Het levert Kalfire waardevolle nieuwe inzichten op waarmee ze aan de slag gaan.

Innovatie in uw huis

In onze gashaarden passen zij steeds de allernieuwste technologieën toe. Dat maakt dat u met hun producten niet alleen nu, maar ook in de toekomst vooroploopt op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en sfeerbeleving.